Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Epres, kókuszkrémes csoda

június 19, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címke: , , , , Nincs hozzászólás

Paleo sütiköltemény

Sokáig tanakodtam, hogy megosszam e veletek ezt a receptet. No nem azért, mert ne lenne benne egy csomó egészséges alapanyag, hanem inkább azért, mert ettől függetlenül attól tartok a kalóriák száma meghaladja azt, ami egy fogyókúra alatt megengedett. De aztán belém hasított a felismerés, hogy mindenkinek jár néha egy bűnözős nap, amit ezzel a tortával kellőképpen meg lehet koronázni.

Párom már évek óta a paleo étrend követője, ami engem nem igazán hat meg, de a családi békesség érdekében igyekszem olyan finomságokat készíteni, ami az ő igényeinek is megfelel.

Eleinte a sokszoros kudarc hatására szent meggyőződésem volt, hogy paleo alapanyagokból kizárt igazán finom édességeket készíteni, mert a liszt nem olyan könnyű, az édesítőknek is van néha némi mellékíze, és egyébként is ez az egész marhaság. Azóta sokat kísérleteztem és sikerült is meghazudtolnom magamat, mert ha jó a recept és az alapanyag, akkor ámulatba ejtően jó sütiket lehet sütni így is.

Legújabb kedvencünk a nagyon egyszerűen elkészíthető epres, kókuszkrémes piskótatorta, amit már málnás változatban is összedobtam és óriási sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához:

12 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva

2/3 csésze méz (sima 2,5 decis bögre tökéletes a kiméréshez)

1 csésze kókuszliszt

1 teáskanál szódabikarbóna

2 vaníliarúd kikapart magvai

A krémhez:

4 dl kókuszkrém (felhasználás előtt legalább 5 órán át hűteni!)

1-2 kanál méz

Cukormentes eper/málnalekvár

Friss gyümölcsök a tetejére.

 

Elkészítés:

  • Melegítsük fel a sütőt 170 fokra.
  • Béleljünk ki 2 db, kb. 20 cm átmérőjű kerek tortaformát sütőpapírral (Nekem csak egy van itthon, ezért a tésztákat egymás után sütöttem ki.)
  • A tojások fehérjét elektromos habverővel verjük fel, amíg kemény nem lesz.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojások sárgáját a mézzel, majd adjuk hozzá a kókuszlisztet, a szódabikarbónát és a vaníliát.
  • Ezután vegyünk egy nagy kanálnyit a felvert fehérjéből, és óvatosan keverjük a sárgája mixhez. Adagonként adjuk hozzá a többi fehérjét is, és óvatosan keverjük el az egészet.
  • A masszát két részre osztva öntsük bele a kibélelt tortaformákba és süssük addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. ( Nekem 23 perc volt a sütési idő)
  • Amikor a tészta kisült, sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A kókuszkrémről öntsük le a híg levet, és elektromos habverővel verjük fel, miközben hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű mézet. ( Nem lesz olyan könnyed, mint a tejszínhab, addig verjük, amíg kenhető állagú nem lesz).
  • Az egyik kihűlt tortalapnak megkenem a tetejét lekvárral, erre rákenem a kókuszkrém nagy részét, majd a másik tortalap alját is megkenem lekvárral és ráhelyezem az előbbi tetejére.
  • A torta tetejét is megkenem kókuszkrémmel és friss eperrel/málnával díszítem.

Jó sütögetést!

Cake

 

Tippek:

  • Igazi, zsírtalan kókuszlisztet használjatok. A darált kókusz nem jó! Sajnos én belefutottam egy ál kókuszlisztbe ( The new Evolution Diet ), ami igazából csak darált kókusz, de ettől függetlenül elkérnek érte egy vagyont. ( 200 gramm kb. 700 Ft)
  • A kókuszkrém csak hidegen marad szilárdabb halmazállapotú, szobahőmérsékleten szétfolyik. Amikor elkészült a kókuszkrém, gyorsan kenjétek fel és ne szöszöljetek sokat a díszítéssel.
  • A torta szigorúan hűtőben tárolandó!

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close