Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Fogyás tésztával

december 29, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címke: , , Nincs hozzászólás

Fogyni tésztával? Függők figyelem! Nem lehetetlen küldetés!

Sokan úgy gondolják, hogy a tésztafélék a legnagyobb ellenségei a diétának. Pedig ez tévedés! Az olasz konyha segítségével könnyedén fogyhatunk és még boldogabbnak is érezzük magunkat! A titok nyitja a durum!

Azt minden fogyókúrázó tudja, hogy a testsúlycsökkentés egyik alaptézise az elfogyasztott szénhidrát mennyiségének csökkentése.  Ezt gyakran úgy értelmezik a vékony derékra vágyók, hogy le kell mondaniuk mindenféle tésztaételről, ami sokuknak nem könnyű. Számukra lehet jó hír, hogy a finom olasz tésztaételek nem ellenségei a diétának.  A lényeg, hogy sok zöldfűszerrel és zöldséggel dúsítsuk kedvenc fogásainkat. A tésztáknak ráadásul még van egy hatalmas előnye is, felgyorsítják a boldogsághormonok termelődését is, így egy-egy könnyű ebéd vagy korai vacsora erejéig nyugodtan beiktathatjuk őket a diétánkba. Főleg, ha durumlisztből készülnek!

Miért pont durum?

Mert tojás nélkül készül és emiatt jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományosan készült (amúgy szintén isteni finom) tészták. Vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket tartalmaz és rosttartalma miatt viszonylag gyorsan kiürül a szervezetből. Glikémiás indexe alacsonyabb, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

Minestrone-tésztasaláta

Hozzávalók

A salátához

8 dkg apróbb csőtészta
10 dkg zeller, cukkini, sárgarépa
újhagyma
bazsalikom

A salátaöntethez
1-1 evőkanál narancslé, fűszerecet, reszelt parmezán
1 teáskanál salátaolaj
bazsalikom
só, bors

A tésztát sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A narancslét, a fűszerecetet, a reszelt parmezánt és a salátaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a zöldséghez keverjük. A kifőtt, lecsepegtetett tésztát 2 evőkanál karikára vágott újhagymával és egy evőkanál apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, majd összekeverjük a salátával.

Pasta „Con Salsa di Basalico“ 

Hozzávalók

8 dkg makaróni
2,5 dkg füstölt lazac
1 csokor bazsalikom
2 evőkanál hagymakarika
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál puha sajt

A makarónit sós vízben megfőzzük, a bazsalikomot a hagymakarikákkal, a citromlével és a puha sajttal összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítsük majd keverjük össze a tésztával és a lazaccal tálaljuk.

Pasta „Al Pinzimonio“ 

Hozzávalók

8 dkg spagetti
10 dkg édesgyökér
10 dkg zellergyökér
1 paprika
1 kisebb cukkini
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál olívaolaj
1 evőkanál reszelt parmezán
só, bors

A spagettit sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük vagy felaprítjuk, a cukkínit csíkokra vágjuk, majd az egészet 3 percen át olívaolajon pároljuk. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, és három percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával és megszórjuk parmezánnal.

 

Fogyni akarok!

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close