Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Fogyókúra és édesség? Miért ne?!

május 18, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címke: , , Nincs hozzászólás

Cukormentes fagyikaland

Talán az egyik legnehezebb dolog amikor az ember diétázik, az az hogy le kell mondanunk az édességekről….. vagy mégsem?!

A minap nagyon megéheztem egy kis jégkrémre és körülnéztem a neten, hátha találok valami olyan receptet, amiben nem kilószámra van a cukor és inkább az egészséges jelző illik rá. Szerencsémre a páromnak régebben már volt egy „csináljunk házi jégkrémet” korszaka, aminek okán vett egy kis fagylaltgépet, ami most megkönnyítette a procedúrát.

És az eredmény………. még most is ámulok, hogy milyen Isteni lett!  :-)

Cukor helyett eritritet használtam édesítőnek, ami igazából cukoralkohol és a természetben az algákban, a gombákban, néhány gyümölcsben, az erjesztett ételekben és italokban található meg. Grammonként 0,2 kalóriát tartalmaz, így az eritrit szinte semennyi plusz kalóriát nem ad az ételekhez. Az eritrtit a vékonybélben szívódik fel, így nem okoz káros mellékhatásokat az emésztőrendszeren. Emellett glikémiás indexe 0, így cukorbetegek és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Nem is szaporítom a szót, íme a recept:

Hozzávalók az alapkrémhez

1 db kókusztej konzerv ( vagy 4 dl ha nem konzerveset veszünk)

4 tojás sárgája

2 vaníliarúdból kikapart magok

1 kanál eritrit

Ízesítési lehetőségek, mennyiség ízlés szerint

  • Málna, eper, áfonya vagy bármilyen más bogyó (felaprítva, vagy turmixgépben pürésítve)
  • Kókuszreszelék
  • Cukormentes ét- vagy tejcsokoládé
  • Mandula, dió vagy kesudió felaprítva

Elkészítés:

Egy edényben forraljunk vizet és forrás után vegyük takarékra a lángot. Ezután helyezzünk egy hőálló tálat a forró víz fölé és öntsük bele a kókusztejet. Adjuk hozzá a vaníliából kikapart magokat és az eritritet, majd melegítsük fel a tejet, de semmiképp se forraljuk. Ekkor hozzá lehet adni pl. a csokoládét vagy a pürésített málnát, de ha szeretnénk, hogy csokidarabok legyenek a fagyiban, akkor ezzel várjunk a végéig. ( Én csokifagyit akartam, így adtam hozzá fél tábla cukormentes csokit és egy fél kanál nyers kakaóport is.)

A tojások sárgáját verjük fel és gyors kevergetés mellett adjunk hozzá egy merőkanálnyit meleg kókusztejből, hogy a tojás felmelegedjen, de ne főjön meg. Ezután jöhet még egy merőkanál, majd újra egy. Ezután adjuk hozzá a tojás-kókusztej mixet a többi kókusztejhez.

Egy habverővel kevergessük folyamatosan pár percig, amíg a krém sodó állagú nem lesz. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni a konyhapulton, majd hűtsük tovább a hűtőben.

Amikor már szobahőmérsékletű a krém, öntsük át a fagyigépbe és adjuk hozzá a további ízesítőket – csokidarabok, kókuszreszelék, aprított magvak stb. ( Én imádom pl. azokat a fagyikat, amikben kekszdarabok vannak, ezért apróra törtem pár glutén- és cukormentes kekszet és azt adtam hozzá.)

Ha nincs fagylaltgépünk otthon, akkor sincs gond, ezesetben tegyük be a krémet a fagyasztóba és minden 30 percben jól keverjük össze 2-3 órán keresztül.

A fagyigép kb. 15 perc alatt keveri ki igazi fagyi állagúra a krémet.

Higgyétek el, érdemes kipróbálni!  :-)

Jó étvágyat!

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close