Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Halvacsora egyszerűen

április 29, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Fitness, Receptek Címke: , , Nincs hozzászólás

Halat enni jó!

Meglepő, hogy kishazánk horgász/halászvizekben igen gazdag, mégis milyen kevés halat eszünk általában. Magyarországon 1 fő éves halfogyasztása kb. 4 kg, ami a szomszédos, tengerrel ugyancsak nem rendelkező országokhoz képest is nagyon kevés.

Pedig a halas ételeknek számos előnye van, hiszen a halak a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket és számos vitamint is tartalmaznak. Emellett könnyen emészthetőek, nem fenyegetik a vonalainkat és még finomak is.

Jómagam is kevés halat eszem, talán mert az édesvízi egyedek többsége nagyon szálkás, és nem szeretek evés közben minden falatot tüzetesen átvizsgálni. Igyekszem ezen változtatni, mert tudom, hogy halat enni egészséges, ezért is kaptam rá mostanában egy mutatós kis halacskára, a pisztrángra.

A pisztrángok húsa olajos, gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. Emellett a hús a gerincről evéskor könnyen leválasztható, így nem kell a szálkákkal bíbelődni, és nagyon egyszerűen elkészíthető.

Vásárolni nem nagyon szeretek, ezért inkább internetről veszem meg fagyasztva, nagyobb mennyiségben, így sokáig eláll, és amikor megéhezek rá, akkor csak kikapok párat a fagyóból.

Szerintem a leggyorsabb és legegyszerűbb serpenyőben, vajban sütve.

Pisztráng

Hozzávalók 2 főre:

2 db pisztráng (mivel a párom mondhatni nem épp kistermetű, így neki 2 db-ot szoktam csinálni, de átlagfogyasztású személyeknek elég az 1 db)

10 dkg vaj a kisütéshez

1 citrom leve

Só, bors a fűszerezéshez

Elkészítés:
A pisztrángokat megmosom, sózom, borsozom, és kívül-belül meglocsolom citromlével. Tapadásmentes serpenyőben felforrósítom a vajat és közepes lángon aranybarnára sütöm mindkét oldalukat. Vigyázni kell, hogy ne maximum lángon süssük, mert akkor a külsejét könnyen megkapja, a belső része pedig nyers maradhat. Az én kb. 25 cm-es pisztrángjaim általában 10-12 perc alatt kisülnek. Köretnek nyers zöldségekből csináltam salátát, mustáros-kókuszkrémes öntettel, de ha már úgyis itt a szezonja, pár főtt újburgonya vajjal és frissen aprított petrezselyemmel is tökéletes.

Jó étvágyat!

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close