Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Indiai csirke korma

augusztus 31, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címke: , , , , , Nincs hozzászólás

Különleges, mégis egyszerű

Igaz ma van a nyár utolsó napja, az időjárás mégis rendületlenül dönti meg a csúcsokat, mai is 35 fokot produkálva. Múlt szombaton ünnepeltük anyukám 60. születésnapját hasonlóan izzasztó körülmények között, vörösboros marhalábszár pörkölttel, sok-sok házi süteménnyel és ugyancsak nagy mennyiségű pálinkával. ( A diéta témaköréről itt természetesen meg kellett feledkezni, úgyhogy most van mit ledolgozni… :-)   )

Évek óta nem látott rokonokkal találkozhattam újra, többek között unokaöcsémmel, aki jelenleg Berlinben él, és munkája révén rendszeresen ellátogat Indiába. Mivel nekem még nem volt szerencsém arra járni, rendesen kikérdeztem az ottani körülményekről, látnivalókról, érdekességekről, és annak ellenére, hogy őt nem nyűgözte le ez az ország, abban megegyeztünk, hogy az indiai ételek mindkettőnk nagy kedvencei. Nekem mindig is tetszett az, ahogy nem félnek a fűszerekkel variálni és mégis mindig harmonikusak az ízek.

Az egyik kedvencem a korma, amit sokszor rendeltem házhoz, de legutóbb saját magam készítettem el és nagy siker lett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint reszelt gyömbér
  • 1 lime kifacsart leve
  • 2 mokkáskanál kurkuma
  • 2 mokkáskanál őrölt kardamom
  • 2 mokkáskanál őrölt koriander
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi piros chilipor
  • 200 ml kókusztej
  • ízlés szerint mazsola
  • olívaolaj
  • rizs köretnek

 

  1. A csirkemellet vágjuk csíkokra/kockára, majd egy tálba keverjük össze a lime levét és a reszelt gyömbért és ehhez adjuk hozzá a húst. Sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 30 percet.
  2. Ezután olívaolajban pirítsuk üvegesre a hagymát és adjuk hozzá a csirkét a páclével együtt.
  3. Pár percig süssük közepes lángon, amíg a hús kifehéredik, majd adjuk hozzá a kókusztejet, a fokhagymát és a felsorolt fűszereket.
  4. Körülbelül 15 perc főzést igényel, amíg a hús elkészül. Igaz az eredeti recept nem tartalmazza, de én adtam hozzá mazsolát is, hogy egy kicsit még jobban feldobjam az ételt. A végén még pirított mandulaszeletekkel is megszórhatjuk.
  5. Köretnek barna rizs javasolt, de bármilyen más rizs is megfelel.

 

Jó étvágyat!

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close