Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Kell néha egy húsmentes nap

szeptember 15, 2015 Eszter Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címke: , , , , , , , , Nincs hozzászólás

Quinoa gombával, kelkáposztával és édesburgonyával

Mivel a párom (és talán a férfiemberek nagy többsége) legszívesebben húst hússal enne, ezért igen ritka nálunk, hogy vegetáriánus jellegű ételeket együnk. Ettől függetlenül időnként beiktatok egy-egy könnyű vacsorát, hogy könnyebb legyen az álmunk is.

Ezt a receptet nemrég találtam és nem csak az íze, de az egyszerűsége és az egészséges hozzávalók miatt is bevált.

Amit a quinoáról tudni érdemes az az, hogy „magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.” (Forrás: http://www.mindmegette.hu/a-quinoa-12385)

Hozzávalók:

1 bögre quinoa

2 kanál olíva olaj

2 kis édesburgonya ( kb. 0,5 kg) kis kockákra vágva

30 dkg kisebb gomba negyedekre vágva

2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve

1 csokor kelkáposztalevél szár nélkül, kisebb (2 ujjnyi) darabokra tépdelve

¾ bögre száraz fehérbor

só és bors

Reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés:

  1. Egy edényben tegyük fel a quinoát főni 2 bögre vízzel. Miután felforrt vegyük takarékra a lángot és fedő alatt, időnként megkeverve addig főzzük, amíg az összes víz el nem főtt (kb. 12-15 perc).
  2. Időközben forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben.
  3. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a gombát, majd időnként megkevergetve addig süssük, amíg elkezd puhulni és a burgonya aranyszínű nem lesz (kb. 5-6 perc)
  4. Keverjük bele a fokhagymát és így süssük még 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a kelkáposztát, a bort, ¾ teáskanálnyi sót és ¼ teáskanálnyi borsot. Addig főzzük kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak. (kb. 10-12 perc)
  6. Tálaláskor rászedjük a zöldségeket a quinoára és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

 

Jó étvágyat!

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close