Iratkozz fel a hírlevelünkre! Viszonteladóknak Akciók

Úgy tudtad, tiltólistán van? Pedig a krumpli belefér a diétádba!

február 5, 2016 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címke: , , , Nincs hozzászólás

Az elmúlt évtizedekben folyton azt hallottuk, hogy a burgonya a fogyás igazi ellensége, már egy falat is tönkre teheti hetek munkáját. Pedig ez nem igaz, jól elkészítve akár diétás étel is lehet belőle!

 

Aki nem csak kampányszerűen akar lefogyni, hanem meg is szeretné őrizni nehezen megszerzett karcsú vonalait, tudja, hogy a táplálkozás nem lehet egyoldalú, mindenből lehet enni, csak éppen mértékkel. Ez ugyanúgy igaz a csokira és a burgonyára is. Ez utóbbi akkor a legegészségtelenebb, ha olajban sütjük ki, hiszen rengeteg felesleges kalóriát tartalmaz olyankor. Azonban, ha zöldségekkel készítjük el burgonyás ételeinket, máris könnyű fogásokat kapunk, melyek magas keményítőtartalma laktató és kiegyensúlyozza az anyagcserét.

 

Találtunk néhány receptet, melyek tökéletesek könnyű vacsorának, egy-egy adag mindössze 330-350 kalóriát tartalmaz, így tökéletes kiegészítője a diétának!

 

Burgonyaragu

 Hozzávalók:

20 dkg apró szemű burgonya

1 kis fej hagyma

1 szál sárgarépa

1 kanál tejszín

fejes saláta

olaj, só, őrölt koriander, petrezselyem

 

A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk. A hagymát kevés olajon megpároljuk és hozzáadjuk a szintén felkarikázott sárgarépát. A zöldségeket sóval és őrölt korianderrel megszórjuk, majd összepároljuk a burgonyával. Az elegyet a tejszínnel gazdagítjuk, majd petrezselyemmel megszórva, fejes salátával tálaljuk.

Csőben sült burgonya svájci módra

Hozzávalók:
20 dkg apró szemű burgonya
2 gerezd fokhagyma
4 szelet sajt
fejes saláta
őrölt bors
ecet, olaj, mustár az öntethez

A burgonyát héjában megfőzzük, hámozás nélkül hosszában elfelezzük, majd egy hőálló tálba helyezve megkenjük az összezúzott fokhagymával és beborítjuk a sajttal. 10 percig sütjük a sütőben, majd finoman megborsozzuk. Fejes salátával és ecetes-olajos-mustáros öntettel kínáljuk.

Mediterrán burgonyás tojáslepény

Hozzávalók:
20 dkg apró szemű burgonya
1 db zöldpaprika

2 db paradicsom

1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olaj

1 tojás

só, pirospaprika, metélőhagyma

A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, felkarikázzuk. A csíkokra vágott zöldpaprikát a paradicsommal, a fokhagymával olajon megpároljuk, sóval, pirospaprikával ízesítjük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a krumplit, majd összekeverjük a zöldségekkel és leöntjük a felvert tojással. Ha az egész megsült, szórjuk meg finomra vágott metélőhagymával és tálaljuk!

Dán haltál

Hozzávalók:

20 dkg burgonya
15 dkg füstölt hal
½ fej hagyma

néhány szál kapor
olaj, almaecet és mustár az öntethez
tejföl

tormakrém

A füstölt halat, amennyire lehet, felaprítjuk, majd összekeverjük a kockára vágott hagymával és a összevágott kaporral. Leöntjük az olajos-almaecetes-mustáros öntettel, borssal meghintjük, majd a főtt burgonyával és a tejfölös tormakrémmel körítve tálaljuk.

Kapcsolat

Nature Home Kft.
1121 Budapest, Futrinka u. 2.
Adószám: 12548721-2-13

Közösségi média

Hírlevél feliratkozás

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close